image
Sursa foto: sergiubirca.com

Oxana Childescu, soția lui Plahotniuc, se judecă în Cipru pentru un iaht și un imobil în Spania // DOC

Oxana Childescu, soția fostului șef PD, Vladimir Plahotniuc, se judecă în Cipru pentru dreptul de proprietate a veniturilor din vânzarea unui iaht și deținerea unui imobil în Spania.

Cazul are la bază adresarea în judecată a Oxanei Childescu, care i-a acționat în instanță pe doi cetățeni români, rezidenți în Dubai, iar disputa este legată de proprietatea finală a veniturilor din vânzarea unui iaht și deținerea unei proprietăți în Spania.

Faptele cauzei sunt următoarele: Oxana Chilidescu (solicitant), care era rezidentă în Statele Unite ale Americii, a dat în judecată respondenții 1 și 2, care erau cetățeni români și rezidenți din Dubai. Aceasta îi acuză pe cei doi cetățeni români că au făcut parte dintr-o conspirație pentru a o priva în mod fraudulos de bunurile sale, în primul rând iahtul și proprietatea din Spania.

Pe lângă cei doi cetățeni români rezidenți în Dubai, Childescu mai acuză, în același caz, și o companie înregistrată în Spania, o companie înregistrată în Cipru, un rezident cipriot , o companie înregistrată în Hong Kong și o companie înregistrată în Seychelles.

În instanță, Childescu a solicitat să fie declarată proprietarul final al tuturor acțiunilor din capitalul companiilor acționate în instanță. În plus, a cerut ca cei doi cetățeni români rezidenți în Dubai să-i achite daune.

Judecătorul Demetriadou, care a examinat cauza, a menționat în primul rând că la baza cererii și a substanței acțiunii s-a constituit cererea de proprietate asupra proprietății spaniole înregistrată pe numele unei companii spaniole, deținută în cele din urmă de o companie din Seychelles. Curtea a concluzionat că instanțele din Cipru nu au competența să audieze acțiunea și că litigiul nu este în sfera sa de jurisdicție a Ciprului.

Noutăţile partenerilor

comentarii: