image
Sursa foto: Profimedia Images

Șeful Pentagonului și Serghei Șoigu au discutat la telefon pentru prima oară de când rușii au invadat Ucraina

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a discutat cu Serghei Șoigu, vineri, pentru prima oară de când rușii au invadat Ucraina, în februarie, relatează Reuters. În cadrul conversației, Austin i-a cerut lui Șoigu un armistițiu imediat în Ucraina.

Austin a încercat de mai multe ori să inițieze un dialog cu ministrul rus de când a început invazia, însă oficialii americani spun că Kremlinul nu a părut interesat să răspundă, transmite Digi24.

Secretarul american a subliniat importanța menținerii liniilor de comunicații, a spus purtătorul de cuvânt al Departamentului Apărării, John Kirby.

Un oficial american a declarat, sub condiția anonimatului, că apelul telefonic între Austin și Șoigu a durat aproximativ o oră, nu a rezolvat vreo problemă specifică și nici nu a dus la vreo schimbare directă de abordare a rușilor în ce privește războiul de agresiune pe care îl duc împotriva Ucrainei.

Tonul dialogului între oficialii american și rus a fost descris drept „profestionist”. Agenția rusă TASS a precizat, de asemenea, că apelul a fost „inițiat de partea americană” și că au fost discutate „probleme de securitate internațională, inclusiv situația din Ucraina”.

Noutăţile partenerilor

comentarii: