image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Dodon tace mâlc după investigația care arată că e agent al Rusiei; CEC, somată să-l excludă din cursa prezidențială

După 24 de ore de la apariția investigației care arată că e agent al Rusiei, Igor Dodon nu a emis nicio reacție. Candidatul din partea Blocului Electoral „Unirea” Dorin Chirtoacă, a solicitat Comisiei Electorale Centrale excluderea lui Igor Dodon din cursa electorală.

„Președinția Republicii Moldova nu poate fi reprezentată de agenți și informatori ai Rusiei, trădători de neam și de țară. Mai mult decât atât, Rusia este singurul stat care are armată de ocupație, arme și muniții pe teritoriul RM, ceea ce reprezintă o dublă trădare din partea lui Dodon”, menționează Dorin Chirtoacă. Acesta precizează într-o postare plasată pe pagina sa de facebook că a solicitat CEC excluderea lui Igor Dodon din cursă.

Amintim că și Platforma Demnitate și Adevăr a anunțat ieri că juriștii formațiunii pregătesc un set de documente cu acuzațiile care i se vor aduce lui Igor Dodon pentru trădare de patrie și un proiect în care vor solicita suspendarea acestuia din funcție după ce în spațiul public a apărut o investigație în care se arată că președintele Igor Dodon a transmis documente confidențiale generalului Serviciului rus de Informații Externe, Vladimir Cernov, care coordonează reațeaua de agenți ai Kremlinului din statele vecine.

Potrivit investigației realizată de Centrul „Dosarul”, în colaborare cu Rise Moldova, în administrația președintelui Rusiei există „Departamentul pentru Moldova”, care este condus de colonelul Serviciului rus de Informații Externe Igor Maslov. Subordonații săi pregătesc rapoarte despre politicieni, personalități publice și organizații neguvernamentale din Republica Moldova, dar și fac PR negru pentru concurenții electorali ai PSRM.

docdoc

În ultimele 24 de ore Igor Dodon se laudă cu un interviu oferit agenției ruse TASS, cu deplasări în teritoriu legate de campania electorală și cu un interviu oferit de soția sa. Nu suflă niciun cuvânt despre documentele care certifică că își coordona acțiunile, inclusiv discursurile rostite de la tribunele internaționale din numele R. Moldova, cu reprezentanții serviciilor secrete de la Moscova.

Noutăţile partenerilor

comentarii: