image
Sursa foto: Profimedia Images

Spania, cea mai afectată din Europa, revine la starea de urgență până în mai 2021

Spania rămâne în stare de urgență încă șase luni, până pe 9 mai 2021. Parlamentul Spaniei a aprobat măsura cerută de premierul Pedro Sanchez, care va permite Guvernului de la Madrid să impună și noi restricții de circulație de fiecare dată când va considera că este necesar.

La rândul lor, regiunile autonome, care au competențe în materie de sănătate publică, pot decide de acum să-și închidă teritoriul pentru a limita circulația în anumite zone.

Măsura este valabilă pentru întreg teritoriul Spaniei și presupune, de exemplu, restricții de circulație pe timp de noapte, între ora 23:00 și 6:00, sunt interzise deplasările între regiunile autonome, cu excepția motivelor esențiale – de sănătate, familiale, de muncă.

De asemenea, sunt restricționate întâlnirile, adunările publice, tocmai pentru acestea sunt situații care duc la propagarea necontrolată a coronavirusului, scrie digi24.ro.

În urmă cu cinci zile, Guvernul condus de Pedro Sanchez a decis revenirea la această măsură excepțională, din cauza creșterii explozive a cazurilor de coronavirus.

Potrivit deciziei guvernamentale, urma să fie instituită starea de urgență mai întâi pentru 15 zile, însă guvernul de la Madrid a cerut aprobarea Parlamentului pentru o prelungire timp de șase luni, până în aprilie 2021.

Asta, pentru că prima dată când Spania a fost în stare de urgență a fost nevoie de prelungirea acesteia din două în două săptămâni, ceea ce a complicat foarte mult lucrurile. Astfel, guvernul spaniol a vrut să nu se mai lovească de această problemă.

Spania rămâne statul european cel mai afectat de coronavirus, cu un total de 1.230.000 de cazuri.

Noutăţile partenerilor

comentarii: