image
Sursa foto: facebook.com/MateiDobrovieDeputat

Deputat român: „Sunt sigur că Nastase va câștiga în turul 2; Merită acest mandat care i-a fost furat de regimul Plahotniuc”

Alegerile locale din Republica Moldova au avut un rezultat previzibil în primul tur, afirmă deputatul român Matei Dobrovie, care afirmă că e sigur că turul II va fi câștigat de Andrei Năstase.

„Sunt sigur că la Chișinău Andrei Nastase va câștiga în turul 2, putând conta pe voturile lui Octavian Țâcu, Chirtoacă și pe mobilizarea unei părți din cei care nu au participat la vot. Merită din plin acest mandat care i-a fost furat de regimul Plahotniuc, prin invalidarea alegerilor de anul trecut. Îi urez succes în turul 2 și să facă din Chișinău un oraș cu adevărat european, în care calitatea vieții să fie bună”, afirmă deputatul de la București.

Matei Dobrovie a comentat și rezultatele alegerilor locale din țară.

„La Orhei si Bălți, omul lui Șor si controversatul Renato Usatâi au câștigat detașat din primul tur, deși pe lângă concerte și pomeni, aceștia nu au făcut nimic pentru dezvoltarea comunităților lor. Nici după ce Ilan Șor a fugit din țară, de frica judecății pentru furtul miliardului, acesta nu a pierdut sprijinul orheienilor. În rest, și în unele orașe precum Taraclia au fost aleși candidați din Partidul Șor care figurează în raportul Kroll ca participanți la furtul miliardului. Guvernul Maia Sandu trebuie să găsească mijloace de a se adresa și acestor cetățeni pe care sărăcia îi face vulnerabili față de mafioți și populiști și de a-i scoate din acest cerc vicios. În concluzie, îmi doresc ca toți cei aleși să răspundă nevoilor concrete ale comunităților și să facă tot ce pot pentru cetățeni”, a punctat Matei Dobrovie.

Noutăţile partenerilor

comentarii: