image
Sursa foto: Serviciul Vamal

FOTO // Percheziții la o întreprindere care fabrica și comercializa țigări în magazinele „Duty Free”

O întreprindere din Republica Moldova specializată în producerea angro a produselor din tutun, dar căreia i-a expirat licența de activitate, este cercetată penal. Serviciul Vamal și Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a efectuat percheziții la sediul acesteia și au ridicat peste 75.000 pachete de țigări și 1.700.000 de bucăți de țigări.

Tot în cadrul perchezițiilor au fost ridicate trei linii și un utilaj folosit la producerea și ambalarea țigărilor, dar și materie primă pentru producerea țigaretelor sub mărcile comerciale ale unor companii din China și UE. Perchezițiile au fost efectuate în perioada 26 – 28 ianuarie 2022, în cadrul unei cauze penale de contrabandă pornite în anul 2021, după ce vameșii au depistat un lot de produse din tutun de marca comercială a unui agent economic din țară.

Oamenii legii au declarat astăzi în cadrul unui briefing de presă că țigările produse de întreprinderea respectivă erau și urmau a fi vândute în magazinele „Duty Free” din Moldova. O bună parte din țigările făcute de această întreprindere urmau a fi scoase din țară prin contrabandă și urmau a fi vândute în UE.

„În pofida faptului că mărcile respective de țigări nu se găsesc în comerț pe piața din RM, pe parcursul ultimilor ani, au fost documentate mai multe cazuri de trafic ilicit cu asemenea produse atât la frontieră, cât și pe teritoriul țării. La moment au fost recunoscute și audiate în calitate de bănuite trei persoane”, au anunțat forțele de ordine.

Pe cantitatea respectivă de produse de tutungerie urmează a fi aplicat sechestru. Oamenii legii au refuzat să ofere mai multe detalii despre întreprindere, invocând secretul anchetei.

Serviciul VamalServiciul Vamal
Serviciul VamalServiciul Vamal
Serviciul VamalServiciul Vamal
Serviciul VamalServiciul Vamal
Serviciul VamalServiciul Vamal

Noutăţile partenerilor

comentarii: