image
Sursa foto: RFE/RL

PROTESTE majore în Serbia, în apropierea reşedinţei preşedintelui Aleksandar Vucic; Jandarmii au folosit gaze lacrimogene

Mii de persoane au participat duminică la un protest organizat în apropierea reşedinţei preşedintelui sârb Aleksandar Vucic, cerând libertate pentru presă şi alegeri corecte, la o zi după ce mai mulţi protestatari au intrat pentru scurt timp în clădirea televiziunii naţionale, relatează Mediafax.

Jandarmii au folosit gaze lacrimogene împotriva unui grup de protestatari, care au încercat să aducă un camion în apropierea reşedinţei prezidenţiale.

Protestatarii, care au organizat manifestaţii în fiecare weekend în ultimele trei luni, au cerut demisia preşedintelui Aleksandar Vucic, în timp ce acesta organiza o conferinţă de presă în interiorul clădirii.

„Vom continua protestele şi nu vom pleca până nu primim ceea ce dorim, sau până nu primim garanţii ferme că vom primi ceea ce ne dorim”, a declarat activistul Borko Stefanovic.

„Nu există presă independentă în această ţară. Protestez pentru a-mi manifesta nemulţumirea faţă de acest lucru”, a declarat antreprenorul Srdjan Vuksa.

Cetăţenii sârbi au organizat proteste în mai multe oraşe din ţară.

Sâmbătă, protestatarii au intrat pentru scurt timp în clădirea televiziunii de stat din Serbia, nemulţumiţi de faptul că presa nu distribuie informaţii despre demonstraţiile organizate.

În urma incidentului de sâmbătă, preşedintele Aleksandar Vucic a declarat că nu îi este teamă de acţiunile protestatarilor.

Preşedintele Vucic a transmis în mai multe rânduri că nu va onora cererile protestatarilor privind alegerile şi libertatea presei „chiar dacă vor ieşi în stradă cinci milioane de oameni”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: