image
Sursa foto: jurnal.md

Banca Națională a ridicat regimul de supraveghere intensivă a Moldova Agroindbank

Banca Națională a revocat măsurile prescrise în perioada supravegherii speciale a Moldova Agroindbank. Decizia a fost luată astăzi, de către Comitetul executiv al BNM.

Potrivit Băncii Naționale, hotărârea a fost luată „după ce s-a constatat că banca asigură transparentizarea structurii acționariatului, urmare achiziționării a 43.1 la sută din capitalul social de către HEIM PARTNERS LIMITED, format dintr-un consorțiu internațional de investitori: BERD, Invalda INVL, Horizon Capital”.

„În același timp, din 21.03.2019 a început exercitarea mandatului Consiliului BC „MOLDOVA-AGROINDBANK” S.A. în componența aleasă prin hotărârea Adunării generale ordinare anuale a acționarilor băncii din 22.11.2018. În perioada 2016–2019, a fost asigurată creșterea activelor, capitalului și profitului băncii. Concomitent, rata creditelor neperformante a descrescut, iar banca a realizat acțiunile incluse în planurile de remediere prescrise anterior de către BNM”, se spune într-un comunicat al Băncii Naționale.

Amintim că Moldova Agroindbank a fost plasată în supraveghere specială pe 11 iunie 2015 din cauza neregulilor stabilite atunci de către Banca Națională. Ulterior, regimul de supraveghere specială a fost înlocuit cu supravegherea intensivă (4 octombrie 2016), urmare modificărilor legislative.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: