image
Sursa foto: 123rf.com

Ce se întâmplă atunci când renunțăm la micul dejun

Micul dejun este masa care îți furnizează energie pentru întreaga zi, de aceea trebuie să alegi alimente sănătoase, dar și hrănitoare în același timp. Însă medicii trag un semnal de alarmă și explică ce ni se întâmplă atunci când sărim peste cea mai importantă masă a zilei.

Cercetătorii au monitorizat timp de șase ani un număr de 4.000 de angajați care desfășurau activități de birou, locuiau în Spania și aveau vârste medii.

25% dintre ei obișnuiau să servească un mic dejun bogat, asigurându-și cel puțin 20% din totalul caloriilor zilnice din această masă. Însă cei mai mulți dintre voluntari (70%) își asigurau prin micul dejun doar între 5% și 20% din caloriile zilnice, iar 3% nu mâncau nimic sau aproape nimic la micul dejun.

Aceleași persoane au de asemenea „cea mai mare circumferință la nivelul taliei, un indice de masă corporală și niveluri ale tensiunii arteriale, lipidelor și glucozei” dintre cele mai mari.

Cei care se eschivează de la micul dejun tind în general să piardă în greutate, dar au tendința, la final, de a mânca mai mult și alimente mai puțin sănătoase pe parcursul zilei, spun medicii. Renunțarea la micul dejun generează dezechilibre hormonale și alterează ritmul circadian, mai atenționează specialiștii.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: