image
Sursa foto: privesc.eu

Maia Sandu, la protestul din PMAN: În RM nu mai există autorități legitime; Să ne opunem acum dictaturii

Mafia lui Plahotniuc a pus stăpânire pe toate instituțiile statului, iar asta înseamnă începutul dictaturii, a declarat Maia Sandu, liderul PAS, la protestul din PMAN.

„Vă mulțumesc că, în pofida tuturor obstacolelor, ați reușit să ajungeți aici. Noi suntem acum aici pentru a ne cere drepturile în mod pașnic. În pofida protestelor cetățenilor, a mesajelor dure din Occident, Curtea Supremă de Justiție a decis să mențină decizia abuzivă de anulare a alegerilor din capitală, iar Comisia Electorală Centrală a hotărât să le anuleze cu totul”, a menționat Maia Sandu.

„Mafia lui Plahotniuc a pus stăpânire pe toate instituțiile statului. Pentru prima dată de la independență, alegerile au fost anulate. Toate instituțiile au îndeplinit ordinile abuzive ale lui Plahotniuc. Asta înseamnă începutul dictaturii. Regimul ne-a declarat nouă cetățenilor și democrației război. În Republica Moldova nu mai există autorități legitime, în Republica Moldova ne confruntăm cu un regim care a uzurpat puterea cetățenilor. Noi nu putem admite acest lucru”, a declarat liderul PAS.

Maia Sandu a avut un îndemn către toți cetățenii.

„Rezistăm. Să nu ne lăsam intimidați de regim. Trebuie să acționăm. Să ne opunem acum dictaturii. Trebuie să fim mulți și solidari. Atunci când suntem uniți, suntem puternici”, a spus Maia Sandu.

Totodată, liderul PAS a cerut televiziunii naționale să reflecte obiectiv protestul de astăzi.

„Cerem conducerii televiziunii naționale să asigure că evenimentul de azi să fie reflectat obiectiv”, a conchis Maia Sandu.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: