image
Sursa foto: qmagazine.ro

Klaus Iohannis cerea DEMITEREA imediată a miniștrilor de Interne și Externe pentru cozile de la europarlamentare

Președintele României, Klaus Iohannis, a cerut demiterea ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu, și a ministrului de Interne, Carmen Dan, pentru modul în care au fost organizate alegerile europarlamentare, mai ales în străinătate, unde mii de oameni au stat la coadă pentru a vota, scrie Digi24.

Principalele declarații ale președintelui român, făcute cu puțin timp în urmă:

Foarte mulți lideri europeni, nu doar din PPE, au apreciat foarte pozitiv rezultatele referendumului.

Este, de multă vreme încoace, primul referendum din UE care a reușit. Am primit aceste felicitări în numele românilor.

În Europa, românii contează, România contează. Ați primit felicitări de la cei mai importanți lideri europeni.

Avem deja confirmate date care sunt foarte bune, pe ambele întrebări au răspuns cu da 6,4 milioane de români. Este un rezultat extraordinar de bun, care readuce România în normalitatea europeană.

Au fost probleme grave cu organizarea scrutinului. Mulți au fost revoltați că a trebuit să stea la coadă și în țară. Unii au reclamat că sunt prea puține ștampile, alții că sunt prea puține cabine.

Se vede că întreaga organizare a fost gândită pentru inhibarea votului, şi nu pentru încurajarea votului. Este ce am spus și înainte de 26 mai, că PSD se pregătește să boicoteze referendumul.

Probleme foarte grave au fost în străinătate. Am văzut cu mare tristețe mii de oameni stând la cozi interminabile, oameni care au stat până seara și nu au apucat să voteze.

Aceste probleme trebuie rezolvate pentru că vin alegerile prezidențiale.

Nu am încredere în guvern să rezolve aceste probleme.

Voi organiza la nivelul Administrației Prezidențiale o comisie mixtă pentru a rezolva aceste probleme. Și pentru că nu am încredere de guvern, voi înființa o comisie mixtă care începe să lucreze. Voi invita pe toți cei cu atribuții. Rolul acestei comisii este de a identifica problemele majore, de a identifica soluţii şi de a propune aceste soluţii autorităţilor care pot veni cu reglementări: Parlament AEP, Guvern.

Trebuie să existe și urmări politice. Cei care au organizat necorespunzător sau au organizat intenționat prost aceste alegeri trebui să plătească cu funcția. Atenție, vorbesc de urmarea politică. Că ulterior se găsesc și alte probleme este o chestiune pe care o vom discuta după ce există prima analiză.

Pentru că nu au știut să-și dea demisia de onoare, solicit demiterea imediată a ministrului de Externe și a ministrului de interne. Imediat însemnând imediat!

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: