image
Sursa foto: AP

Proiect de lege pentru confiscarea extinsă a averilor: Demnitarii corupți și-ar putea pierde și bogățiile ascunse prin terți

Președintele Maia Sandu anunță că a expediat Parlamentului un proiect de lege privind confiscarea extinsă a averilor acumulate prin acte de corupție.

„Am expediat astăzi Parlamentului proiectul de lege ce are ca scop îmbunătățirea cadrului legal pentru a face posibilă punerea în practică a mecanismului de confiscare extinsă a averilor acumulate prin acte de corupție”, a anunțat șefa statului.

Or, legea actuală conține un obstacol care îngreunează procedura de confiscare a bunurilor celor care s-au îmbogățit ilicit și le dă posibilitate să-și păstreze averile. De facto, aceștia rămân în posesia averilor prin transferul lor către persoane terțe, iar proiectul de lege propus Parlamentului vine să elimine această lacună, precizează Maia Sandu.

„Eforturile noastre de îmbunătățire a normelor legislative pentru a combate corupția vor continua. Vor continua și eforturile de reformare a justiției pentru ca normele legale să fie aplicate pentru toți, fără excepție”, a conchis președintele.

Noutăţile partenerilor

comentarii: