image
Sursa foto: chisinau.md

Astăzi va fi inaugurat Pomul de Crăciun din centrul capitalei

Astăzi, la ora 17.00, va fi inaugurat Pomul de Crăciun din Piața Marii Adunări Naționale. Totodată, în această seară va fi inaugurat și orășelul „Lumea copiilor” în scuarul Catedralei mitropolitane „Nașterea Domnului”, iar în scuarul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” va fi deschis „Christmas Village”.

Activitățile artistice în Piața Marii Adunări Naționale vor începe de la ora 17.00, cu spectacolul „Reverie de iarnă”. În perioada 2-24 decembrie, în PMAN va activa caruselul și alte dispozitive pentru distracția maturilor și a copiilor. Vor fi amenajate pavilioane foto, vor fi actori costumați în Moș Crăciun, animatori etc.

Târgul de Crăciun din acest an va fi organizat în Scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului”, iar inaugurarea evenimentului este programată pentru 21 decembrie, ora 17.00.

Pe 24 decembrie, în ajun de Crăciun pe stil nou, în Scuarul Catedralei va avea loc spectacolul folcloric „Clinchet de argint pe aripi de colind”, după care, tot aici, va urma un program distractiv cu participarea interpreților de muzică populară și ușoară din teritoriu.

Pe 25 decembrie, de Crăciun, în PMAN vor fi organizate diverse activități și distracții pentru public.

În ultima zi a anului, pe 31 decembrie, activitățile consacrate Revelionului vor avea loc în Piața Marii Adunări Naționale, începând cu ora 11.00. Va avea loc spectacolul-defileu „Feerie de Revelion”, care va fi urmat de un recital al formației „Tharmis”; Perindarea folclorică „V-am ura v-am tot ura” și Spectacolul muzica-coregrafic „Urare de viață lungă”. De la ora 23.45, pe scena din PMAN va urca președintele Republici Moldova, prim-ministrul, primarul general al capitalei și a alte oficialități.

La cumpăna dintre ani, în PMAN va fi organizat un spectacol de focuri de artificii, după care va evolua în recital formația „Zdob și Zdub”.

Pe 7 ianuarie 2020, de Crăciunul pe stil vechi, în scuarul Catedralei va fi organizat Spectacolul de Crăciun cu genericul „Creștini, Crăciunul a sosit!”.

Și preturile vor amenaja pomi de Crăciun și vor organiza activități cultural-artistice în fiecare din cele cinci sectoare ale capitalei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: