image
Sursa foto: eeas.europa.eu

UE atenționează guvernarea RM după anularea alegerilor: Este extrem de important ca VOINȚA alegătorilor să fie respectată

Uniunea Europeană a reacționat după ce nu a fost validat mandatul primarului ales Andrei Năstase, cerând guvernării din Republica Moldova să garanteze funcționarea mecanismelor democratice în ceea ce privește alegerile. Acest lucru a fost puctat astăzi la Subcomitetul de Asociere RM-UE pentru Justiție, Libertate și Securitate, care a avut loc la Bruxelles.

„Având în vedere decizia de ieri a Judecătoriei Chișinău de a nu valida mandatul primarului ales Andrei Năstase este esențial ca procedurile de contestație să se desfășoare într-un mod corect și complet transparent. La scrutinul din 3 iunie Andrei Năstase a fost ales cu un sprijin popular al electoratului de la Chișinău. Este extrem de important ca voința alegătorilor să fie respectată”, se arată într-o postare a Delegației Uniunii Europene în RM.

„Uniunea Europeană se așteaptă ca Republica Moldova să garanteze funcționarea mecanismelor democratice, în conformitate cu standardele și obligațiile internaționale din Acordul de asociere UE-Moldova, inclusiv în ceea ce privește alegerile”, mai scrie în postare.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: