image
Sursa foto: facebook/Andrei Năstase

Andrei Năstase: În cadrul Asambleei Politice a PPE am informat înalții funcționari ai UE despre acțiunile antiumane ale SIS

Liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, aflat la Bruxelles, unde participă la lucrările Asambleei Politice a Partidului Popular European, susține că a informat înalții funcționari ai UE despre recentele acțiuni antiumane ale SIS care au expulzat cetățeni turci din Republica Moldova.

„În cadrul Asambleei Politice a PPE am informat partenerii noștri politici și înalții funcționari ai UE despre persecuțiile la care sunt supuși activiștii civici și opoziția, despre dosarele penale fabricate, despre recentele acțiuni antiumane ale SIS, condus de unul din cei mai servili indivizi ai regimului Plahotniuc, Vasile Botnari la adresa unor cadre didactice de origine turcă”, a spus Andrei Năstase.

„După invalidarea alegerii primarului Chișinăului și adoptarea unor noi legi antipopulare, aceste activități antidemocratice, conving Europa fără echivoc că are de a face cu un regim dictatorial în Republica Moldova”, susține liderul Platformei DA.

Potrivit lui Andrei Năstase „prin efort comun, consolidat și conjugat cu toate forțele sănătoase din țară și partenerii din lumea civilizată, vom reuși eradicarea dictaturii cu toate componentele sale nocive”.

„Reacția imediată a comisarului european pentru negocieri de extindere și politică de vecinătate, Johannes Hahn, este pe cât de diplomatică, pe atât de clară și elocventă: "Aștept ca Guvernul și autoritățile moldovenești să respecte statul de drept și toate procedurile juridice”, a conchis Andrei Năstase.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: