image
Sursa foto: gizchina.it

Ceasul cu care Huawei vrea să „bată” Apple Watch

Huawei are un eveniment de lansare săptămâna viitoare unde este așteptat Mate 20, dar am putea vedea și un ceas. Huawei Watch GT este smartwatch-ul chinezilor cu care vrea să „bată” Apple Watch. Dacă ceasul Apple este compatibil doar cu iPhone și ceasul Huawei va fi compatibil doar cu telefoanele companiei.

Smartwatch-ul are un procesor ARM Cortex-M4, nu obișnuitul Snapdragon, și are un display AMOLED de 1,39 inci cu o rezoluție 454 x 454 pixeli și o baterie de 420 mAh. Nimic neobișnuit aici. Schimbările importante au loc la interior. De asemenea, există și 4GB spațiu de stocare pentru a putea asculta muzică offline.

Huawei Watch GT va avea o autonomie foarte bună în modul de low power, iar ceasul chinezilor ar trebui să aibă o autonomie de 30 de zile. Dacă activezi toate funcțiile atunci ceasul ar trebui să ducă în jur de 22 de ore.

Unul dintre motivele pentru care ceasul are o autonomie a bateriei atât de bună este datorită faptului că nu rulează aplicațiile obișnuite de smartwatch, ci doar pe cele necesare precum calendar, notificări sau tracking. Are NFC, însă ceasul va putea fi utilizat pentru plăți doar în China.

Ceasul are mai mulți senzori meniți să-ți monitorizeze sănătatea. TruSeen monitorizează bătăile inimii, TruRelax monitorizează presiunea atmosferică, iar TruSleep monitorizează somnul. Toate aceste lucruri vor face ca Huawei să-l pună în competiție cu Apple Watch. Se vehiculează și că ceasul ar avea posibilitatea de a trimite semnale infraroșii, însă nu știm exact cum acesta ar trebui folosit. De exemplu, dacă smartphone-ul tău are asta ai putea să schimbi canalele la TV direct de pe telefon, fără telecomandă.

Interesant este că Huawei a ales să-și dezvolte propriul sistem de operare pentru ceas și nu va folosi Wear OS al lui Google. Este o mișcare riscantă, însă dacă va funcționa bine și va arăta la fel de bine atunci Huawei Watch GT are șanse să devină un ceas foarte bun, scrie playtech.ro.

Ceasul ar trebui să fie prezentat oficial odată cu Huawei Mate 20 și Mate 20 Pro și ar trebui să aibă un cost de aproape 200 de euro în Europa.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: