Maia Sandu a anunțat despre acesta într-o postare pe pagina oficială de facebook, și a declarat că din cauza rețelelor „duty free”, bugetul public național, suportă pierderi de sute de milioane de lei.

„Am rugat colegii mei din Parlament să elaboreze și să înregistreze în regim de urgență un proiect de lege prin care se anulează benzinăriile „duty free”, precum și posibilitatea existenței magazinelor, barurilor și restaurantelor cu regim ”duty free” la intrarea în Republica Moldova și la intrarea în regiunea transnistreană. Dincolo de faptul că prevederi legale de genul celor menționate nu există în nicio țară din lume, bugetul public național suportă pierderi de sute de milioane de lei drept urmare a implementării acestor legi, iar beneficiarul acestora este un personaj toxic implicat în afaceri dubioase, inclusiv în furtul miliardului”, susține prim-ministrul.

Maia Sandu a mai precizat că nu se vor admite astfel de inițiative pe viitor, fiind anulate și cele adoptate de către fostul Guvern.