Mii de bărbaţi, femei şi copii au sosit pe arena din Teheran pentru a urmări, pe un ecran uriaş, meciul dintre Iran şi Spania, în Grupa B a Cupei Mondiale din Rusia.

Într-o republică islamică ca Iranul, în care femeile nu au voie să meargă pe stadion să vadă bărbaţii jucând fotbal, este vorba de o premieră privind o transmisie televizată dintr-o incintă sportivă. De 37 de ani femeile nu mai avuseseră voie să intre pe un stadion, pentru a vedea o competiţie sportivă "destinată bărbaţilor", aşa cum considera până acum guvernul Iranian.

Vineri, la primul meci al Iranului la Cupa Mondială, 1-0 cu Maroc, autorităţile au anunţat că familiile pot intra în Stadionul Azadi pentru a urmări partida, dar apoi transmisiile în stadion şi în grădinile publice au fost anulate fără nicio explicaţie!

Iranul, prima echipă din Asia care a obţinut calificarea la CM 2018, a câştigat cu mare şansă (autogol) în faţa Marocului, în prima etapă. Asiaticii au obţinut prima lor victorie în ultimele opt meciuri la Cupa Mondială.