image
Sursa foto: IGSU

VIDEO // Peste 50 focare de vegetație uscată, stinse de pompieri în 24 de ore: Un bărbat a suferit arsuri

În ultimele 24 de ore, pompierii IGSU au intervenit pentru a lichda 51 de focare de ardere de vegetație uscată în mai multe localități din țară.

Astfel, pe data de 20 noiembrie la ora 13:23 de la Serviciul 112 a fost recepționată informația că în preajma satului Abaclia, raionul Basarabeasca arde vegetația uscată. Pentru lichidarea focului de ardere la fața locului au intervenit 2 echipe de pompieri, care în comun cu populația au lichidat arderea.

Datorită intervenției operative a pompierilor, focarele nu s-au răspândit fiind salvat lanul cu porumb aproximativ de 3 ha, fiind nimicite de flăcări 0,40 ha de vegetație uscată.

Totodată, în timpul stingerii focarelor, un bărbat de 55 de ani a suferit arsuri la piciorul drept fiind preluat de către Serviciul Asistență Medicală Urgentă la spital pentru ulterioare îngrijiri medicale.

Un alt focar de vegetație uscată a fost lichidat în municipiul Comrat pe strada Tretiakov 36 unde focul a afectat doi copaci și iarba uscată.

De asemenea, de intervenția pompierilor a fost nevoie în raionul Cantemir. Aici focul a nimicit 25 ha de vegetație în localitatea Constantinești, 10 ha de mirește în satul Suhat, și 8 ha de iarbă uscată în satul Capaclia.

În acest context, IGSU îndeamnă populația să respecte cu stricteţe regulile antiincendiare şi să nu aprindă vegetaţia uscată, sau gunoiul menajer. În condiţii de vânt, temperaturi pozitive şi umiditate redusă, orice scânteie poate provoca incendii de proporţii.

În cazul în care oamenii observă focare de iarbă aprinsă sunt rugaţi să apeleze de urgenţă Serviciul 112, pentru a evita răspândirea focarelor.

IGSUIGSU
IGSUIGSU
IGSUIGSU
IGSUIGSU

Noutăţile partenerilor

comentarii: