Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Alexandru Slusari prezintă câteva „cifre fabuloase și elocvente” din deficiențele depistate de auditori din CC:

1. Nerecunoașterea, respectiv, neînregistrarea în evidența contabilă a peste 55 de mii de hectare de terenuri de proprietate publică în valoare estimativă de circa 9 MILIARDE de lei;

2. Contabilizarea necorespunzătoare sau neînregistrarea cotei statului în capitalul entităților, în valoare de circa 9,5 MILIARDE de lei;

3.Limitarea auditului în obținerea probelor suficiente și adecvate în cuantificarea deficiențelor asupra plenitudinii și veracității cheltuielilor în sumă de 2,3 MILIARDE de lei distribuite la 69 de instituții medico-sanitare republicane și municipale din cauza absenței unui mecanism de estimare a costurilor și de stabilire a tarifelor pentru serviciile medicale prestate.

„Vă amintesc că pentru a majora toate pensiile până la minimum de existență e nevoie de circa 2 miliarde de lei suplimentar. Iar pentru a ridica salariile cadrelor didactice din toate școlile cu 50 % este necesar de identificat puțin peste un miliard de lei”, a punctat vicepreşedintele Platformei DA.