image
Sursa foto: Epoch Times

Alexandru Slusari: „Raportul Curții de Conturi pentru 2017 - un ghid despre cum au fost irosiţi banii publici”

„Raportul Curții de Conturi pentru anul 2017 este o sursă deschisă privind irosirea sau necontabilizarea banilor publici și un bun ghid pentru Procuratura și CNA, dacă aceste instituții ar fi fost libere și independente”, spune vicepreşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Alexandru Slusari.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Alexandru Slusari prezintă câteva „cifre fabuloase și elocvente” din deficiențele depistate de auditori din CC:

1. Nerecunoașterea, respectiv, neînregistrarea în evidența contabilă a peste 55 de mii de hectare de terenuri de proprietate publică în valoare estimativă de circa 9 MILIARDE de lei;

2. Contabilizarea necorespunzătoare sau neînregistrarea cotei statului în capitalul entităților, în valoare de circa 9,5 MILIARDE de lei;

3.Limitarea auditului în obținerea probelor suficiente și adecvate în cuantificarea deficiențelor asupra plenitudinii și veracității cheltuielilor în sumă de 2,3 MILIARDE de lei distribuite la 69 de instituții medico-sanitare republicane și municipale din cauza absenței unui mecanism de estimare a costurilor și de stabilire a tarifelor pentru serviciile medicale prestate.

„Vă amintesc că pentru a majora toate pensiile până la minimum de existență e nevoie de circa 2 miliarde de lei suplimentar. Iar pentru a ridica salariile cadrelor didactice din toate școlile cu 50 % este necesar de identificat puțin peste un miliard de lei”, a punctat vicepreşedintele Platformei DA.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: