„Regretăm faptul că autoritățile de la Chișinău au ignorat recomandarea Comisiei Veneția cu privire la schimbarea Legii electorale, iar acest lucru rămâne un mare obstacol în calea acordării asistenței macrofinanciare. Ceea ce vedem în Moldova ne pune pe gânduri. Avem bănuiala că justiția este influențată politic. M-am întrebat de ce jurnaliștii nu au fost lăsați să asiste în sala de judecată, de ce a fost anunțată în secret și aproape de miezul nopții”, a mai spus Petras Auštrevičius.

Totodată, europarlamentarul Petras Auštrevičius a menționat că Igor Dodon, careva participa la ședința Comisiei de Asociere UE-RM, va trebui să răspundă la o serie de întrebări dure.

„Dodon vine aici, la Bruxelles, pentru ședința Comisiei de Asociere UE-Moldova. Dl Dodon va trebui să răspundă la o serie de întrebări foarte dure. Aceste întrebări sunt: cum veți organiza alegerile, în baza cărei legi electorale, ce se întâmplă cu ancheta privind frauda bancară, ce se întâmplă cu invalidarea alegerii dlui Năstase. Așteptăm cu nerăbdare răspunsurile dlui Dodon la aceste întrebări”, a punctat deputatul European.