image
Sursa foto: dse.md

VIDEO: Circa 270 de ha de vegetație, nimicite de flăcări în mai multe localități; Pompierii au luptat ore în șir cu focul

În ultimele 24 de ore, salvatorii și pompierii din țară au intervenit la lichidare a 269 de ha de vegetație aprinsă, conform datelor colectate din subdiviziunile teritoriale ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Angajații IGSU au întreprins 42 de misiuni pentru localizarea și stingerea focarelor care riscau să se extindă spre spații forestiere și case de locuit.

La Cedâr-Lunga în apropierea localității Bejghios, salvatorii au luptat ore în șir reușind să stingă peste 100 de ha de iarbă uscată. Tot de intervenția pompierilor a fost nevoie și în localitatea Sărata Nouă, raionul Fălești, unde 20 de ha de vegetație au fost cuprinse de flăcări.

La Cahul angajații IGSU din sudul țării au lichidat mai multe focare extinse în apropiere de localitățile Brânza, Borceag și Giurgiulești, iar la Anenii Noi, Cobusca Veche, pompierii au intervenit pentru a stopa arderea a peste 10 ha de vegetație.

În vederea prevenirii riscului de extindere a focarelor necontrolate, angajații IGSU de la Căușeni au format fâșii arate de protecție pe o distanța de sute de metri pentru a proteja localitățile, spațiile forestiere dar întreprinderile de producere de riscul incendiilor de vegetație. Astfel de acțiuni sunt realizate și în alte localități din țară cu implicare autorităților publice locale.

IGSU atenționează oamenii să nu aprindă iarba, stufărișul și gunoiul menajer, întrucât în condiții de de umiditate redusă și vânt aceste focare se pot răspândi cu repeziciune. În situații de risc persoanele sunt îndemnate să sune de urgență la Serviciul 112.

Noutăţile partenerilor

comentarii: