image
Sursa foto: AP

Un adolescent a mâncat atât de mulți cartofi prăjiți încât a orbit

Un adolescent de 17 ani din Marea Britanie a ajuns în pragul orbirii, după ce a urmat o dietă formată aproape exclusiv din cartofi prăjiți și chipsuri, informează BBC.

Deteriorarea gravă a vederii sale e considerată drept „irecuperabilă” de către oftalmologi.

Încă din școala primară, adolescentul a mâncat doar cartofi prăjiți, chipsuri și pâine. Foarte rar, acesta mai mânca o felie de șuncă sau un cârnat, scrie Digi24.

Testele medicale au relevat că tânărul suferea de malnutriție și de multiple deficiențe de vitamine. La 14 ani, el era deja anemic și a fost diagnosticat cu deficiență de vitamina B12.

Trei ani mai târziu, a fost transferat la Spitalul de Oftalmologie din Bristol din cauza scăderii progresive a acuității vizuale.

„Dieta lui zilnică era formată din cartofi prăjiți luați de la un fast-food din apropiere. Mai obișnuia să ia niște chipsuri și, de câteva ori, niște pâine albă cu felii de șuncă, aproape deloc fructe sau legume”, a declarat medicul care l-a tratat. „Astea erau singurele tipuri de mâncare pe care le tolera”.

Chiar dacă nu era subponderal, adolescentul suferea de malnutriție, din cauza tulburării sale alimentare.

„Nu mai avea niciun pic de minerale în oase, ceva de-a dreptul șocant pentru un băiat de vârsta lui”.

Băiatul se poate deplasa singur, deoarece are încă mai dispune de vedere periferică. În schimb, are pete oarbe exact în centrul câmpului său vizual.

„Asta înseamnă că nu va putea conduce și îi va fi extrem de dificil să citească, să se uite la televizor sau să recunoască fețele oamenilor”, a declarat medicul oftalmolog.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: