image
Sursa foto: Getty Images

Infectare în masă în India, cauzată de o singură persoană: A trimis în carantină alți 40.000 de oameni

Autoritățile indiene din Punjab, o regiune din nordul țării, au plasat în carantină aproximativ 40.000 de rezidenți din 20 de sate, în urma unei infectări masive cauzate de o singură persoană, relatează BBC.

Persoana de 70 de ani care a și murit, între timp, de coronavirus, a fost descoperită ca fiind infectată doar după ce a decedat. Bărbatul, un predicator, ignorase precauțiile și refuzase să intra în autoizolare după ce s-a întors dintr-o călătorie în Italia și Germania, au declarat oficialii indieni pentru BBC.

India are, în prezent, 640 de cazuri confirmate de coronavirus, dintre care 30 se află în Punjab. Experții spun, însă, că numărul real al cazurilor de infectare cu coronavirus este, probabil, mult mai mare decât se estimează. India are una dintre cele mai mici rate ale testării din lume, deși se încearcă intensificarea eforturilor, scrie Digi24.

Există temeri că o epidemie generalizată în India, o țară cu 1,3 miliarde de locuitori, ar putea să ducă la o catastrofă. Bărbatul, identificat ca fiind Baldev Singh, participase la o adunare mare de oameni care celebrau un festival Sikh cu puțin timp înainte să moară. Festivalul care durează șase zile atrage în jur de 10.000 de persoane în fiecare zi în care se desfășoară.

La o săptămână după moartea sa, și 19 dintre rudele sale au fost confirmate cu coronavirus.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: