image
Sursa foto: noi.md

„Să duceți o viață cu gândul că sunteți basarabeni-români”; Bustul marelui actor Mihai Volontir, inaugurat la Bălți

Astăzi a fost inaugurat pe Aleea Clasicilor Culturii Naționale din municipiul Bălți bustul marelui actor Mihai Volontir.

La eveniment au fost prezenți oameni care l-au îndrăgit și i-au admirat creația și reprezentanți ai autorităților publice locale.

Lucrarea care este confecționată din bronz a costat circa 10.000 de euro și a fost sponsorizată de un donator, care a dorit să rămână anonim.

Eugen Ușurciuc//FacebookEugen Ușurciuc//Facebook

Mihai Volontir s-a născut la data de 9 martie 1934, în satul Glinjeni și s-a stins din viață la 15 septembrie 2015. Mihai Volontir a fost unul din cei 278 de delegați ai primului Parlament al Republicii Moldova, care au votat Declarația de Independență a Republicii Moldova la 27 august 1991.

În cariera sa, Mihai Volontir a jucat în 120 de roluri în teatru și film. Rolul lui Budulai i-a adus celebritate în întreg spațiul ex-sovietic, precum și în lumea întreagă.

A fost apreciat și ca interpret de muzică ușoară pentru șlagăre ca „Viața asta-i scurtă tare”, „Moldovenii când se strâng…”, „Rugă”, „Durere” și multe altele.

În anul 2000 Mihai Volontir a fost desemnat drept cel mai bun actor al secolului al XX-lea din cinematografia moldovenească.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: