image
Sursa foto: border.gov.md

Cahul: Doi braconieri au fost reținuți în timp ce pescuiau

Doi bărbați au fost depistați în timp ce pescuiau ilegal în apele de frontieră de la Cahul. Bărbații sunt cetățeni ai Republicii Moldova și României. Până la reținerea acestora au reușit să prindă circa 80 kg de pește de diferite specii, fiind aduse prejudicii de peste 40 de mii lei.

Cazul a fost înregistrat în dimineața zilei de 20 februarie.

Polițiștii de frontieră au surprins pe apele lacului Manta o luntre și doi bărbați antrenați în activități de pescuit.

La solicitarea polițiștilor de frontieră, persoanele au revenit la mal și au fost supuși verificărilor de rigoare.

În luntre s-a constatat prezența a 800 de pești de specii caras, știucă, plati etc., dar și șapte plase cu lungimea totală de 700 de metri. Pentru identificarea persoanelor și elucidarea unor aspecte pe caz, acestea au fost escortate la sediul Sectorului. Au fost legitimați un cetățean moldovean de 40 de ani, locuitor al satului Manta, Cahul și un cetățean român de 50 de ani, care deținea doar permisul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova cu termenul expirat.

Ambii bărbați nu și-au putut justifica activitatea ilegală în zona de frontieră, neavând niciun document ce le-ar permite să pescuiască.

border.gov.mdborder.gov.md

Plasele au fost ridicate și plasate în camera de păstrare a corpurilor delicte, iar întreaga cantitate de pește conform deciziei Inspectoratului Ecologic de Stat va fi supusă nimicirii.

border.gov.mdborder.gov.md

Pentru fapta comisă, persoanele riscă o amendă în mărime de la 550 la 1050 unităţi convenţionale sau închisoare de până la un an.

Poliția investighează cazul.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: