image
Sursa foto: facebook.com/GradinaZoologicaChisinau

Grădina Zoologică va relua excursiile gratuite pentru copiii din familiile nevoiașe

La Grădina Zoologică din Chișinău vor fi reluate excursiile gratuite pentru copiii din familiile social-vulnerabile, începând cu luna septembrie. Pentru programare, reprezentanții grupurilor trebuie să contacteze administrația grădinii în prealabil.

„Un grup poate să aibă în jur de 50-60 de persoane. Și noi organizăm ghizii”, a precizat pentru IPN Olga Iuzvac, șefa Secției științifico-educaționale a Grădinii Zoologice.

Ghizii le povestesc copiilor despre lumea animalelor sălbatice. „Le povestim copiilor despre animalele din colecția noastră: despre istoria fiecăruia, numele, cum a ajuns la noi, care este caracterul, specificul întreținerii la Grădina Zoologică și în natură. Încercăm să promovăm mesajul important de a păstra natura”, a spus Olga Iuzvac.

La Grădina Zoologică din Chișinău sunt în jur de 1100 de animale și păsări, care reprezintă peste 130 de specii. „Am planificat să achiziționăm un urs, dar deocamdată nu putem face acest lucru din cauza problemelor cu hotarele. Acum trebuie să ne gândim cum vor ierna animalele, pentru cine și ce putem construi. În plus, vrem să transferăm tigroaica într-o altă volieră deoarece cel cea unde este acum e foarte mică”, a spus Ana Șvedcenco, director-adjunct pentru sectorul zooveterinar.

Întreprinderea municipală „Grădina Zoologică” este unica instituție de profil din țară, fiind un adevărat centru de studii și cercetări, instruire și educație, odihnă și agrement.

Noutăţile partenerilor

comentarii: