image
Sursa foto: theguardian.com

Senatoarea Jeanine Anez s-a proclamat preşedinte interimar al Boliviei

Al doilea vicepreşedinte al Senatului, Jeanine Anez, s-a proclamat ieri preşedinte interimar al Boliviei, chiar dacă parlamentarii din partidul său au boicotat sesiunea legislativă în care și-a asumat funcția.

Jeanine Anez, în vârstă de 52 de ani, a preluat controlul temporar al Senatului marți: „Voi lua măsurile necesare pentru a liniști țara”, a spus ea, jurând pe o biblie. Mișcarea făcută se senatoare este de așteptat să deschidă calea către noi alegeri, scrie The Guardian.

Senatoarea din opoziţie a revendicat preşedinţia interimară după demisia preşedintelui Evo Morales şi a succesorilor acestuia prevăzuţi de Constituţie, vicepreşedintele Alvaro Garcia Linera, preşedintele şi vicepreşedintele Senatului, precum şi preşedintele Camerei Deputaţilor.

La o zi după ce Evo Morales a renunțat la funcția sa, Jeanine Anez şi-a anunţat intenţia de a convoca alegeri pentru a avea „un preşedinte ales pe 22 ianuarie”, data la care, înaintea crizei, urma să fie învestit noul şef al statului.

Evo Morales, demisionat duminică după ce a fost abandonat de armată, a anunţat luni seara pe Twitter că pleacă în Mexic, dar că va reveni „în curând cu mai multă forţă şi energie”.

Noutăţile partenerilor

comentarii: