image
Sursa foto: border.gov.md

Un moldovean, prins cu un permis de conducere bulgăresc fals: Ar fi achitat 1500 de euro pentru actul contrafăcut

Un moldovean este cercetat de poliție, după ce a fost prins la frontieră cu un permis de conducere bulgăresc fals. Pentru documentul contrafăcut acesta a achitat 1500 de euro.

Ieri, în punctul de trecere a frontierei Cahul s-a apropiat  pe direcția ieșire din țară un microbuz de rută internațională. După verificarea actelor de călătorie, conform analizei de risc unii pasageri au fost supuși controlului de nivelul II, ceea ce presupune verificări adiționale. 

Ca urmare, în portmoneul unui pasager, identificat ca locuitor al raionului Leova în vârstă de 28 de ani, polițiștii de frontieră au depistat un permis de conducere bulgăresc. Documentul era emis cu datele de identitate ale posesorului. În cadrul verificării acestuia cu tehnica specială, polițiștii de frontieră au constatat prezența indicilor de falsificare. 

La audieri, tânărul a comunicat că permisul de conducere și l-ar fi perfectat încă din anul 2014, apelând la un intermediar. Pentru serviciile sale ar fi achitat  în rate 1500 de euro. Mai mult că intermediarul i-a dat asigurări că permisul a fost emis legal de către autoritățile competente din Bulgaria.

În continuare, documentul a fost transmis spre expertiză, iar polițiștii de frontieră din Direcția regională Sud cercetează cazul sub aspectul săvârșirii infracțiunii privind deținerea și folosirea actelor oficiale false, art. 361 al.(1), Cod Penal al RM.

Noutăţile partenerilor

comentarii: