image
Sursa foto: fifa.com

Messi, gata de orice sacrifiu pentru cel mai important vis al carierei: Ce ar da ca să iasă campion în Rusia

Cupa Mondială este trofeul căruia Lionel Messi îi simte foarte mult lipsa. De 5 ori câștigător al Balonului de Aur, tot 5 Ghete de Auru, multiplu campion cu FC Barcelona în La Liga și multiplu câștigător al Champions League, în vară și-ar putea îndeplini cel mai important vis: cucerirea Cupei Mondiale.

Căpitanul Argentinei speră să bifeze acest trofeu și a făcut o declaraţie care probabil că îi va face pe mulţi susţinători ai Barcelonei să strâmbe din nas.

"Aș da la schimb un titlu cu Barcelona pentru unul cu echipa națională", a declarat Messi pentru El Trece, post TV din Argentina.

"Câștigarea unui titlu cu Argentina ar fi ceva unic", a mai declarat argentinianul.

Messi a subliniat atuurile echipei.

"Am mare încredere în această echipă, muncim foarte mult. Avem jucători foarte buni și experimentați", a subliniat jucătorul Barcelonei.

Argentina va întâlni Islanda pe 16 iunie, Croația pe 21 iunie și Nigeria pe 26 iunie în Grupa D la Cupa Mondială, adversari cărora Messi le-a făcut o scurtă analiză:

"Islanda este o echipă care a demonstrat la ultimul Campionat European că e foarte dificilă. Croația are un mijloc de mare calitate, are un stil de joc asemănător cu cel al Spaniei, dar cu un nivel mai jos, iar Nigeria reprezintă mereu o provocare pentru noi", a declarat Messi.

De asemenea, într-un interviu acordat pentru Fox Sports, Messi a declarat că Mondialul din Rusia reprezintă ultima lui șansă de a cuceri trofeul suprem:

"Privim Cupa Mondială din Rusia ca pe o ultimă șansă, ultima. E acum ori niciodată. Trebuie să ne gândim că alta nu mai există și să profităm de asta. După aceea, o generație importantă dispare, iar mulți jucători vor fi înlocuiți", a fost avertismentul lui Messi. Cu toate acestea, atacantul de 30 de ani a recunoscut că nu Argentina e marea favorită a Mondialului din Rusia: "Argentina e mereu o candidată pentru că Argentina e Argentina și datorită blazonului, dar realitatea e că astăzi, din cauza circumstanțelor, a jocului, a timpului, a felului în care am ajuns aici, nu suntem noi candidații principali. Cred că sunt echipe mult mai bune, precum Spania, Brazilia, Germania, Franța. Toate sunt peste noi și sunt favorite", a conchis fotbalistul.

În vârstă de 30 de ani, Messi a jucat în finala Mondialului din Brazilia din 2014, câștigată de Germania cu scorul de 1-0, prin reușita lui Gotze din minutul 113.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: