image
Sursa foto: Jurnal.md

Olga Roman, fosta amantă a lui Filat, a fost extrădată autorităților de la Chișinău

Olga Roman, tânara care din 2015 este cercetată pentru spalare de bani și depoziții false în dosarul fostului premier Vlad Filat a fost reținută în Dubai la mijlocul lunii noiembrie, iar acum câteva săptămâni femeia a fost extrădată autorităților de la Chișinău.

Potrivit responsabililor de la Procuratura Generală, din momentul în care a fost extradată din Dubai autorităților Republica Moldova, Olga Roman se află în detenție.

„Se află în stare de arest, nu este liberă. Ea are calitate de învinuit. I-au fost aduse la cunoștință învinuirile care i se aduc”, ne-au comunicat reprezentanții PG.

În momentul în care a fost extradată autorităților de la Chișinău, Olga Roman a fost audiată de către procurori, însă reprezentanții PG susțin că femeia nu și-a recunoscut vina.

Olga Roman a ajuns în atenția opiniei publice după ce pe internet au fost publicate câteva imagini necenzurate în care ea aparea alături de fostul premier liberal-democrat Vladimir Filat. Imaginile au aparut pe rețelele de socializare în anul 2015, la câteva luni dupa arestarea fostului premier.

Olga Roman ar fi fugit din Republica Moldova în noiembrie 2015, după ce a depus mai multe depoziții în dosarul fostului lider PLDM, Vlad Filat.Tot în același an Roman a fost anunțată în căutre internațională.

Vladimir Filat a fost condamnat de instanțele de judecată din Republica Moldova la nouă ani de închisoare cu executare, fiind găsit vinovat de corupere pasivă și trafic de influență. Acesta a ajuns după gratii în urma unui denunț depus de Ilan Șor. Filat a fost încarcerat la 15 octombrie 2015 și a stat în penitenciar timp de 4 ani și o lună.

Marți, 3 decembrie, judecătorul Victor Rațoi de la sediul Ciocana al Judecătoriei Chișinău a admis demersul administrației Penitenciarului nr. 13 și l-a eliberat condiționat, înainte de termen, pe ex-premierul Vlad Filat, cu termen de pedeapsă neexecutat de 2 ani, 11 luni și 3 zile.

Ziarul de Gardă

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: