image
Sursa foto: privesc.eu

Au fost distribuite funcțiile de președinte în comisiile permanente; Greceanâi către socialiști: „Terminați cu ambițiile”

UPDATE 14:58// A fost stabilită componența comisiilor permanente. Iată cum au fost distribuite funcțiile de președinte: 4 - blocul ACUM, 3 - PSRM, 3 - PD, 1 - Partidul Șor.

La un moment dat, între socialiști s-a iscat o neînțelegere cu privire la componența unor comisii. „Terminați cu ambițiile”, le-a spus Zinaida Greceanâi.

Comisia Juridică, numiri și imunități - Sergiu Litvinenco (ACUM)

Comisia Economie, Buget și Finanțe - Igor Munteanu (ACUM)

Comisia Apărare și ordine Publică - Chiril Moțpan (ACUM)

Comisia Politică Externă și Integrare Europeană - Iurie Reniță (ACUM)

Comisia Drepturile omului și relații Interetnice - Partidul Șor

Comisia Administrație publică - PD

Comisia Cultură, Educație, Cercetare, Tineret, sport și mass-media - Andrian Lebedinschi (PSRM)

Comisia Agricultură și Industrie Alimentară - Radu Mudreac (PSRM)

Comisia Protecție socială, sănătate și familie - PD

Comisia Mediu, Dezvoltare regională - PD

Comisia Control al finanțelor publice - Vladimir Golovatiuc (PSRM)

UPDATE 14:33 // Parlamentul a aprobat proiectul de hotărâre privind înființarea comisiilor permanente ale Parlamentului și componența lor numerică. În total, în legislativ vor activa 11 comisii permanente.

UPDATE 14:26 // Deputații au purces la examinarea subiectelor de pe ordinea de zi. Au început cu proiectul de hotărâre privind componența nominală a delegației Republicii Moldova de legislatura a X-a la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei.

„La 24 iunie va începe sesiunea ordinară a APCE. Va fi examinată și situația din RM. În preambul se conțin informații despre recunoașterea noului Guvern și sesizarea Comisiei de la Veneția”, a spus Vlad Bătrâncea.

Din delegația RM vor face parte următorii deputați: Andrei Năstase, șef al delegației; membri ai delegației Vlad Bătrâncea, Doina Gherman, un deputat PD. Membrii supleanți - Ion Ceban, Inga Grigoriu, Mihai Popșoi, unde deputat PD.

Proiectul a fost aprobat cu majoritate de voturi.

UPDATE 14:24 // Președintele comisiei de anchetă pentru investigarea fraudei bancare, Alexandru Slusari: „Procesul de distrugere a documentelor privind jaful miliardului continuă”.

UPDATE 14:11 // Gestul polițiștilor care ieri și-au anunțat susținerea pentru noua putere a fost aplaudat în plenul Parlamentului.

„Asistăm la un puci pus la cale de hunta lui Plahotniuc. Ordon forțelor de poliție să nu îndeaplinească ordinile conducătorilor puciști: Jizdan și Pânzari”, a declarat ministrul de Interne, Andrei Năstase, referindu-se la persecutarea acestor polițiști.

_____

Deputații se întrunesc în ședință plenară și astăzi, începând cu ora 14.00. Agenda publicată pe pagina web a Parlamentului conține trei subiecte:

- Proiectul de hotărâre privind înființarea comisiilor permanente ale Parlamentului și componența lor numerică;

- Proiectul de hotărâre privind aprobarea componenței nominale a comisiilor permanente ale Parlamentului;

- Proiectul de hotărâre privind componența nominală a delegației Republicii Moldova de legislatura a X-a la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei.

Urmăriți ședința în direct.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: