image
Sursa foto: Jurnal.md

Veteranii războiului de pe Nistru organizează la 2 martie o acțiune de comemorare în PMAN

Asociația obștească „Forța Veteranilor” organizează, pe data de 2 martie, în Piața Marii Adunări Naționale, o acțiune de comemorare consacrată eroilor căzuți în războiul din 1992 de la Nistru. Ulterior, veteranii vor porni într-un Marș al comemorării, recunoștinței și consolidării. Reprezentanții asociației au făcut apel către toți liderii organizațiilor obștești ale veteranilor, să dea dovadă de solidaritate pentru a contibui la îmbunătățirea vieții celor care au luptat pentru integritatea acestui stat în 1992, la Nistru.

Andrei Eremia a declarat că evenimentul va începe la ora 09.30 și va dura aproximativ o oră.Ulterior participanții se vor deplasa într-un marș de comemorare pe bulevardul Ștefan cel Mare, apoi pe strada Ismail, spre monumentul Maica Îndurerată.

Valentin Țapeș, președintele organizației teritoriale Ialoveni, a declarat că la momentul actual Asociația depune mai multe eforturi pentru a uni toți veteranii într-o singură forță, ca să poată să-și revendice mai ușor drepturile. Potrivit lui, de-a lungul anilor autoritățile au întreprins mai multe acțiuni care au contribuit la dispersarea acestora.

Un alt veteran, Constantin Covrig a declarat că datorită acțiunilor, inclusiv celor de protest pe care le-au organizat pe parcursul anului 2020, au reușit să vadă realizate unele revindecări, cum ar fi majorarea indemnizației, și polița medicală gratuită. Veteranii își propun să continue să lupte și pentru acele revendicări care au rămas deocamdată neîndeplinite. Printre acestea se numără micșorarea vârstei de pensionare la 55 de ani, eliberarea legitimațiilor de serviciu, biletele gratuite la sanatoriu, dar și introducerea în manualele de istorie a unui capitol despre evenimentele din anii 1990-1992.

Amintim că 2 martie este Ziua Memoriei și Recunoștinței, în această zi fiind comemorați ostașii căzuți în războiul din 1992 pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: