image
Sursa foto: jurnal.md

Harunjen refuză să-și dea demisia: Nu e o ambiție a mea să mă țin de funcție; Nu-mi aduce nicio satisfacție deja nici morală

Procurorul general Eduard Harunjen refuză să-și dea demisia. Și asta în pofida solicitărilor noii guvernări, a criticilor dure din partea societățiie civile privind activitatea Procuraturii Generale, dar și a celor peste 7 mii de semnături ale cetățenilor din țară și de peste hotare pentru o petiție în acest sens.

„S-o facă pe căi legale, dar nu așa cum mi se cere astăzi. Nu este o ambiție a mea să mă țin de această funcție, pentru că nu-mi aduce nicio satisfacție deja nici morală, sub toată presiunea care ne aflăm astăzi. Vreau ca instituțiile să lucreze mai departe. Schimbarea procurorului general trebuie făcută într-o așa manieră încât să nu sufere instituția, să nu fie dezorientată. Nu sunt sigur că-mi voi duce mandatul până la capăt, într-o astfel de situație. Oricum politicul își va avea imixtiunea lui, doar că aceste lucruri să fie făcute legal”, a declarat Eduard Harunjen la N4.

Acesta a adăugat că lipsa de integritate de care este acuzat trebuie probată. „Acuzațiile aduse în public sunt acuzații de care politicianul nu poartă niciodată răspundere”, a menționat Harunjen, adăugând că „este exclus” să-și dea demisia.

Acesta s-a referit și la petiția inițiată de societatea civilă prin care îi cere demisia și îl acuză că, în activitatea sa, nu s-a supus adevărului și justiției, ci intereselor de partid.

„Am rugat colegii să facă o mică apreciere a ceea ce se întâmplă. Ei mi-au spus că asta se numește „trolling”. Nu știu ce înseamnă „trollig”. Este o acțiune plătită și nu costă ieftin ca să fie difuzată această pagină. Deci această pagină creată este sponsorizată. Eu îmi pun întrebarea ca procuror general: cine plătește banii? Din care zonă vin acești bani? Dar dacă acești bani vin din traficul de droguri, de persoane, de arme? Plus la toate, ce înseamnă semnături pe Facebook? Câte conturi poate să aibă cineva pe Facebook? Da eu o percep ca pe o chestiune socială, mulți dintre ei într-adevăr vor. Mulți dintre ei au fost vizitați de grupul Occypy Guguță. Îmi pare foarte rău că nu eram în acel moment la serviciu ca să discut cu ei. Vreau să văd de unde vine această inițiativă, pentru că am văzut alte acțiuni când ei au spus că s-au informat din presă. Manipularea este o chestie care nu este bună”, a adăugat Harunjen.

Eduard Harunjen a devenit procuror general în 2016 pentru un mandat de șapte ani.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: