image
Sursa foto: Instagram

Medalie de aur pentru modelul chinez născut în SUA, Eileen Gu, la Jocurile Olimpice de iarnă!

Eileen Gu (18 ani) a cucerit medalia de aur la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, în proba de schi acrobatic, proba feminină de Big Air.

Sportiva a realizat săritura care i-a adus aurul în ultima rundă, când a obținut un 94.50, iar cu un total de 188.25 nu a mai putut fi întrecută de nimeni.

Considerată una dintre cele mai talentate sportive din Statele Unite ale Americii, fiind născută la San Francisco, Eileen Gu a surprins pe toată lumea când a ales să reprezinte China la Beijing, țara de origine a mamei sale.

Eileen Gu își dorește să devină un star al întrecerilor de iarnă. După aurul de la Big Air, sportiva vizează aurul și-n probele de Slopestyle și halfpipe, unde este campioană mondială.

Născută și crescută în Los Angeles, sportiva care concurează în proba de ski freestyle și despre care The Sun scrie că e ”cea mai spectaculoasă apariție de la Jocurile Olimpice, datorită aspectului său fizic, a hotărât înaintea evenimentului de la Beijing să reprezinte țara natală a mamei sale, decizie care a provocat indignare în rândul urmăritorul săi.

Eileen Gu se bucură de un succes imens datorită contractelor pe care le are ca model. Sportiva ar câștiga aproximativ 12 milioane de euro pe an pentru campaniile publicitare pentru care este angajată, iar pentru a accepta un contract ar solicita două milioane de euro.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: