image
Sursa foto: privesc.eu

Andrei Năstase: Avem toate motivele să anulăm concesionarea Aeroportului Chișinău; Nu putem privatiza siguranța națională

Vicepremierul Andrei Năstase a cerut Ministerului Economiei să vină cu un apel către operatorii naționali și internaționali prin care să-i informeze că orice tranzacție cu Avia Invest, compania care a concesionat Aeroportul Internațional Chișinău, nu poate fi recunoscută de către autoritățile Republicii Moldova și reprezintă o legalizare a unui nou „jaf al secolului”.

„Aacest obiectiv trebuie să fie unul comun al Guvernului, Președinției și forțelor antioligarhice din Parlament. Multe lucruri grave au continuat să se întâmple chiar și după ce Șor și Plahotniuc au plecat din țară. Nu toate instituțiile și-au făcut datoria. Pe 3 iulie, președintele Igor Dodon anunț atenționa că Șor ar fi încercat să vândă Aeroportul unor investitori din Rusia. Dacă se cunoaștea aceste lucruri, ce au întreprins de a lungul timpului SIS, CNA, PG pentru a împiedica aceste tranzacții și a legaliza un jaf al secolului la fel de mare ca și jaful miliardului”, a declarat Andrei Năstase la ședința Guvernului.

În opinia vicepremierului, există toate motivele pentru a putea fi inițiată procedura de anulare a concesionării Aeroportului Internațional Chișinău.

„Nu putem privatiza siguranța națională”, a spus Andrei Năstase, reiterând solicitarea Platformei DA privind instituirea unui moratoriu asupra tranzacționării Aeroportului.

Platforma DA a cerut astăzi statului să nu recunoască legalitatea tranzacției dintre Avia Invest și NR Investments Ltd, până când nu va fi o decizie definitivă a instanțelor de judecată cu privire la legalitatea concesionării Aeroportului Chișinău în baza urmării penale inițiate de către Procuratura Generală și CNA.

Amintim că, pe 19 august, compania offshore NR Investments Ltd a încheiat un acord cu Avia Invest privind achiziționarea a 95% din compania concesionară a Aeroportului Internațional Chișinău.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: