image
Sursa foto: Jurnal.md

Lista producătorilor de fructe din RM care pot exporta în Rusia va fi REVIZUITĂ; Slusari: Vor fi scoși toți intermediarii

Lista producătorilor de fructe din Republica Moldova, care pot exporta în Rusia, va fi revizuită în timpul apropiat, anunță vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari.

Subiectul a fost discutat în cadrul unei întrevederi la Moscova dintre delegația de la Chișinău și premierul rus Dmitri Medvedev.

„În cazul acestor liste erau foarte multe întrebări referitor la modul de întocmire a lor. Acolo sunt 170 de agenți economici, dintre care foarte mulți intermediari care nu dispun de livezi, nici infrastructura de post-recoltare. Este o mare enigmă cum s-au format aceste liste. În același timp, fermierii adevărați, cu livezi, frigidere și linii de sortare moderne, nu ajungeau în acea listă”, a declarat Slusari.

„Ieri acest subiect a fost abordat foarte constructiv. Foarte curând această listă va fi revizuită. Toți intermediarii, în buzunarele cărora ajunge cea mai mare parte din veniturile femierilor, urmează să fie excluși din listă. Vor fi introduși agricultorii adevărați”, a adăugat vicepreședintele Parlamentului.

Lista urmează să fie actualizată de către Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor

Precizăm că, începând din 2011, exportul de fructe moldovenești în Rusia este efectuat în baza unei liste speciale.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: