image
Sursa foto: facebook.com/AndreiNastase.DA

Andrei Năstase, mesaj către primari: „Știu sigur că înțelegeti că și după Plahotniuc există viață”

Comunitatea internațională a evaluat situația din Republica Moldova și susține majoritatea parlamentară legal constituită și guvernul învestit de aceasta. Singurul care refuză să recunoască realitatea, singurul care se plasează în afara legilor și Constituției Moldovei este Vladimir Plahotniuc, același om care a invalidat alegerile pentru Primăria Chișinău din 2018, cu ajutorul justiției aflate în captivitatea sa.

Declarațiile îi aparțin vicepremierului Andrei Năstase, ministru de Interne, care a venit cu o adresare către aleșii locali din republică.

„Domnilor primari din Republica Moldova, așa cum bine se poate observa, adevărul nu mai poate fi acoperit și de această dată, așa cum acesta a fost pur și simplu sugrumat, în ultimii ani, de regimul criminal și de mașinăria lui de propagandă. Comunitatea internațională a evaluat situația din Republica Moldova și susține majoritatea parlamentară legal constituită și guvernul Maia Sandu investit de aceasta. Singurul care refuză să recunoască realitatea, singurul care se plasează în afara legilor și Constituției Moldovei este Vladimir Plahotniuc, același om care a invalidat alegerile pentru Primăria Chișinău din 2018, cu ajutorul justiției aflate în captivitatea sa. Acum, folosind Curtea Constituțională formată din foștii lui colaboratori, refuză din nou să accepte că oamenii acestei țări nu-l mai doresc la putere. Nu a recunoscut voința populară în 2018, nu recunoaște decizia legitimă a poporului în aceste zile, în 2019, este limpede că acesta nu va recunoaște niciodată decizia oamenilor atâta vreme cât aceasta nu-l va păstra la putere”, se spune în mesajul lui Năstase.

Vicepremierul a îndemnat primarii să nu asculte de politicieni, dacă au îndoieli față de aceștia, dar să asculte de oameni, ce cred cei care i-au ales.

„Stimați primari, voi nu sunteți ca Vladimir Plahotniuc. Știu sigur că voi vă doriți să vă reprezentați în continuare comunitățile, cu cinste și demnitate. Știu sigur că înțelegeti că și după Vladimir Plahotniuc există viață. Știu sigur că vreți să stați cu fruntea sus în comunitățile voastre și după ce regimul sinistru și criminal al lui Plahotniuc va deveni istorie. Nu-i urmați pe politicieni, nu-i ascultati, dacă aveți cea mai mică îndoială în unul sau în altul. Ascultați, însă, cu atentie, ce vă spun oamenii care v-au ales. Întrebați oamenii ce părere au despre deciziile pe care puterea legitimă de la Chișinău, majoritatea politică de astăzi, le ia zilnic în Parlament.

Oamenii se bucură că procurorul general va fi schimbat, că Poliția va lucra din nou în slujba lor și nu în slujba unui regim oligarhic. Oamenii se bucură că am format deja comisia care va investiga furtul miliardului din banii lor, din banii oamenilor. Și mai e ceva, revendicările populare, Proclamația Marii Adunări Naționale se vor soluționa și cu sprijinul instituțiilor internaționale de investigație. Oamenii se bucură că diaspora va putea, de acum înainte, să voteze cu buletinul și cu pașaportul, chiar dacă acesta este expirat. Acestea sunt lucruri deja asumate și votate în Parlament. Oamenii văd, oamenii înțeleg, oamenii ne sprijină. Oamenii se bucură că facem dreptate tuturor și fiecăruia în parte. Iată de ce, domnilor primari, vă îndemn să vorbiți cu oamenii care v-au votat și să-i întrebați în cine au încredere și cine ar trebui să le reprezinte interesele? Plahotniuc sau cei care deja fac dreptate? Apoi, după ce veți vorbi cu oamenii voștri, vă încurajez să veniți, cu asumare, sinceritate și mult curaj, lângă Parlament și lângă Guvernul care va scoate Moldova din întuneric! Aveți încredere în cuvintele mele, așa cum eu am încredere necondiționată în înțelepciunea și curajul oamenilor Moldovei”, a punctat Năstase.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: