image
Sursa foto: EPA/Agerpres

Maroc: Peste 300 de migranţi salvaţi de marină din Mediterana şi Atlantic

Marina marocană a salvat 308 migranţi aflaţi la bordul a 16 ambarcaţiuni pneumatice, în largul apelor Mediteranei şi ale Oceanului Atlanticului, transmite AFP, preluând agenţia marocană MAP.

Ambarcaţiunile au fost interceptate în noaptea de joi spre vineri, în timp ce se găseau în dificultate, a indicat o sursă militară citată de MAP.

La bordul lor se aflau 187 migranţi originari din ţări din Africa subsahariană, şi restul marocani, scrie Agerpres.

Operaţiunea de salvare a continuat în cursul zilei de vineri, ''toţi migranţii fiind aduşi teferi în diferite porturi din regat'', a precizat aceeaşi sursă.

În schimb, Omar Naji, preşedintele filialei locale din Nador (nord) a asociaţiei marocane pentru drepturile omului, a afirmat că există doi morţi. ''Trupurile fără viaţă a doi tineri migranţi marocani, aduse de apă, au fost transferate joi la spitalul din oraş'', a declarat el pentru AFP.

Tot mai mulţi marocani şi migranţi originari din Africa subsahariană încearcă să ajungă în Europa, majoritatea pe mare, iar alţii pe cale terestră, sărind gardurile care separă Marocul de enclavele spaniole Ceuta şi Melilla de pe teritoriul său, singurele frontiere terestre între Uniunea Europeană şi continentul african.

Conform Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţii (OIM), circa 43.000 de migranţi au ajuns în Spania de la începutul anului, dintre care 38.000 pe cale maritimă.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: