image
Sursa foto: change.org

COVID-19: Se cere testarea în masă a cetățenilor Republicii Moldova // PETIȚIE

Peste 1000 de cetățeni au semnat petiția prin care cer să fie cumpărate mai multe teste și să fie făcute testări în masă, pentru a-i identifica pe cei infectați cu COVID-19 sau suspectați că ar putea fi infectați și a încetini răspândirea virusului.

Potrivit autorilor petiției, autoritățile din Republica Moldova trebuie să urmeze modelul altor state care au reușit să încetinească sau să oprească răspândirea COVID-19, să cumpere mai multe teste și să testeze cetățenii.

„Acest efort ar corespunde totalmente politicii Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) care cheamă guvernele să asigure testarea suspecților și a persoanelor de contact, deoarece testând cât mai mulți cetățeni, putem izola focarele și putem stopa răspândirea virusului”, spun aceștia.

Semnatarii petiției cer Guvernului Republicii Moldova să cumpere nu mai puțin de 100,000 de teste și să testeze persoanele care au revenit din zone cu focare de infecție, persoanele de prim contact și cele aflate în carantină.

Totodată, autoritățile trebuie să crească capacitatea de testare prin instruirea personalului și crearea a cel puțin cinci laboratoare adiționale în toate regiunile.

De asemenea, ar trebui să fie ridicată capacitatea de testare până la 4 - 5 mii pe zi ca să fie depistați și purtătorii care nu manifestă simptome, astfel să fie stopată extinderea COVID-19.

Petiția poate fi semnată aici.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: