image
Sursa foto: jurnal.md

Dodon, acuzat de ipocrizie; Slusari: Ar trebui să ne răspundă de ce atâta lume a plecat în mandatul lui

Președintele Igor Dodon este ipocrit atunci când acuză Guvernul de prezența redusă de la alegerile locale din 20 octombrie, consideră vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari.

Replica lui Slusari vine după ce Igor Dodon, într-un interviu pentru Noi.md, a acuzat „o indiferență ciudată în activitatea unor ministere”

„Ca să exemplific: avem chiar în această perioadă situația cu aceste accidente în număr foarte mare, cu multe decese și oameni răniți, la care s-a răspuns cu un plan total neconvingător. Cu astfel de abordări o să ne trezim nu doar că nu mai ies oamenii la vot, dar nu o să mai fie în general oameni în țară. De aceea, cred că semnalul dat de prezență redusă la vot trebuie privit ca unul prin care cetățenii condiționează acest vot de o schimbare radicala a modului în care activează clasa politică, căreia practic i se spune clar că dacă mai vrea voturile cetățenilor, trebuie sa le rezolve problemele, să se ocupe de prioritățile lor reale, nu de unele imaginate prin birouri”, a declarat Dodon.

„Ipocrizia continuă”, a fost reacția vicespeakerului Alexandru Slusari, vicepreședinte al Platformei DA.

„În 2015 prezența la vot la alegeri locale a fost de 49%. În 2019 - aproape 42 %. Dacă luăm în calcul câtă populația a fost alungată din țara în acești patru ani, precum și faptul că diaspora la acest scrutin nu a votat, putem constata că prezența din 20 octombrie a fost una destul de semnificativă. Îi amintesc dlui Dodon că, din acei 4 ani între alegeri, dânsul trei ani a deținut funcția de Președinte. Probabil că el, înainte de a afirma că oamenii vor pleca, ar trebui să ne răspundă de ce atătă lumea a plecat în mandatul lui”, a menționat Alexandru Slusari.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: