image
Sursa foto: facebook.com/andrei.popov.1460

Andrei Popov: Imaginea unui om care „răspunde pentru cuvintele sale” nu-l mai preocupă pe Plahotniuc

Deși oligarhul Vladimir Plahotniuc a dat, public, asigurări că partidul său nu va ataca partidele de dreapta nici în campanie electorală, nici după, în realitate s-a întâmplat exact contrariul.

„Atunci când în 2010 l-am întâlnit pentru prima dată pe Vlad Plahotniuc, cei care îl cunoșteau din perioada până la intrarea sa în policită spuneau într-o voce că el se îngrijește foarte mult de reputația sa a unui om care se ține de cuvânt. „Foarte greu promite ceva, dar dacă totuși a promis – face așa cum a promis”, mă asigura, bunăoară, doamna N. Iată că de când a devenit politician și lider de partid, tot mai des constat că imaginea sa a unui om care „răspunde pentru cuvintele sale” se pare că nu-l mai prea preocupă”, susține diplomatul Andrei Popov, fost membru PD și ambasador al Republicii Moldova în Austria.

„Au trecut deja 10 luni de când, de la tribuna partidului pe care îl conduce, Vlad Plahotniuc a promis public: „Partidul Democrat nu va lupta împotriva partidelor de dreapta nici până în campania electorală, nici în campania electorală. Cei de dreapta nu sunt adversarii noștri politici. PD va fi însă un adversar foarte categoric și eficient a celor care vor veni cu proiecte îndreptate spre blocarea cursului european al țării, spre anularea acordurilor semnate cu Uniunea Europeană și alte acțiuni care ar duce la o schimbare catastrofală a cursului de dezvoltare a țării. Vă asigur (!), că acești adversari vor simți cu adevarat energia noastră dar și capactiatea noastră de luptă în fiecare zi pănă în campania electorală dacă va fi nevoie”. De la această declarație s-au scurs deja vreo 300 de zile... răstimp în care eu am văzut exact contrariul celor de care ne asigura public Vlad Plahotniuc”, a conchis Andrei Popov.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: