image
Sursa foto: uefa.com

Principe de Lyon, Rege al Europa League: Griezmann se înclină în fața lui Simeone

Antoine Griezmann a fost eroul lui Atletico Madrid, în finala Europa League, francezul fiind primul jucător din Hexagon care reușește o dublă în ultimul act al unei competiții europene. Dar succesul celor supranumiți "los colchoneros" nu ar fi putut avea loc fără geniul tactic al lui Simeone, arhitectul echipei din capitala Spaniei.

Fără Simeone, suspendat și pentru confruntarea cu OM, după ce în turul semifinalei cu Arsenal a protestat vehement în momentul eliminării lui Vrsaljko, Atletico a interpretat perfect partitura gândită de geniul tactic argentinian.

În șase ani la cârma lui Atletico, "Cholo" a jucat 8 finale, câștigând 6 trofee. A strâns 233 de victorii în 377 de meciuri, în 200 dintre dispute terminând fără să primească gol. Drept urmare, victoria de miercuri seară, de la Lyon, îi aparține în primul rând lui, crede Griezmann, omul meciului. Acesta a vorbit la superlativ despre antrenorul său, pe care l-a comparat cu legendarul Sir Alex Ferguson, cel care a scris istorie la United timp de aproape trei decenii.

"Ce a făcut Simeone pentru Atletico e un lucru istoric. E comparabil cu ceea ce a realizat Ferguson la Manchester United", a spus vârful francez, la final.

"Principe de Lyon, Rege al Europa League", a scris presa spaniolă despre golgheterul lui Atleti, care e posibil să fi jucat ultimul său meci în tricoul "los colchoneros". Din vară, sportivul din Hexagon e posibil să ajungă la Barcelona, iar foamea sa de trofee justifică o asemenea mutare.

"Când am plecat de acasă, la vârsta de 14 ani, visam să trăiesc astfel de momente. E al doilea meu trofeu european, sper să mai câștig multe de acum înainte. Secretul golurilor mele? Încrederea și sângele rece, nu știu exact care este rețeta, să fiu sincer", a concluzionat omul finalei cu Marseille.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: