image
Sursa foto: jurnal.md

Secția consulară a Ambasadei României la Chișinău reia o parte din serviciile consulare

Secția consulară a Ambasadei României în Republica Moldova reia din 26 noiembrie o parte din serviciile consulare.

Este vorba despre eliberarea documentelor de călătorie și vize, preluarea cererilor de înregistrare primară a nașterii, precum și preluarea cererilor pentru eliberarea de pașapoarte, cu prioritate pentru minori. Precizările vin în contextul în care, din 25 noiembrie, serviciile cu publicul ale Secției au fost temporar suspendate.

Activitatea cu publicul la Secția consulară a Ambasadei României a fost suspendată din rațiuni ce țin de sănătatea solicitanților de servicii consulare și a personalului. Ambasada precizează că au fost adoptate de urgență măsuri sanitare și de protecție prevăzute de protocoalele aplicabile în situația confirmării unui caz de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

De asemenea, au fost adoptate măsuri de reorganizare și sprijin ale activității Secției consulare, astfel încât, începând cu data de 26 noiembrie, activitatea cu publicul să fie reluată în condiții de siguranță, doar pentru cele trei servicii consulare.

În perioada 26 noiembrie - 8 decembrie, echipa Secției consulare a Ambasadei României la Chișinău va fi suplimentată cu patru funcționari consulari care se vor deplasa din Centrala Ministerului Afacerilor Externe al României pentru asigurarea gestionării optime a activității Secției consulare de la Chișinău.

Ambasada României la Chișinău precizează că și în această perioadă sunt asigurate demersurile de asistență și protecție consulară a cetățenilor români aflați în situații deosebite – deces, accident, spitalizare, conflicte de muncă, pierderea documentelor de călătorie, repatriere persoane aflate în situații vulnerabile etc., precum și serviciile consulare cu caracter urgent, cu respectarea măsurilor și restricțiilor adoptate pe plan local, în contextul pandemiei de Covid-19.

Noutăţile partenerilor

comentarii: