image
Sursa foto: descoperă.ro

Zvonuri cu privire la viitoarea generaţie de iPhone: amprentă în display şi sistem foto cu trei camere

Zvonurile despre următoarele iPhone-uri au început imediat după lansarea modelelor iPhone XS şi XR, dar abia acum au apărut detalii mai concrete din surse destul de sigure. Se pare că modelele de anul acesta de la Apple au şansa de a schimba destul de drastic gamă de smartphone-uri iPhone, cu sisteme noi pentru camere şi posibilitatea de a renunţa la faimosul port Lightning în favoarea popularului Type-C.

Conform unui articol semnat de Jean Baptiste Su, vice-preşedinte şi analist principal al Atherton Research, şi publicat de Forbes, Apple ar putea să aducă modificări importante în noua gamă de iPhone-uri comparativ cu anii precedenţi. În primul rând, senzorul de amprentă Touch ID s-ar putea întoarce, dar de data aceasta folosind noua tehnologie care permite „ascunderea” senzorului sub display, care este deja disponibilă la concurenţi precum Huawei, OnePlus şi Oppo, relatează Descoperă.ro.

Samsung va lansa o tehnologie asemănătoare atât într-un model mid-range (presupusul Galaxy A10), cât şi pe seria Galaxy S10.Mai mult, port-ul Lightning ar putea fi înlocuit cu un port USB Type-C, ceva ce va bucura cu siguranţă utilizatorii de produse Apple mai noi. Compania a adoptat deja port-ul Type-C pe întreaga sa gamă de laptop-uri MacBook, dar şi pe cea mai nouă tabletă iPad Pro.

Astfel, iPhone-ul a rămas singurul dispozitiv recent care încă foloseşte Lightning. Aşadar, trecerea la Type-C va permite încărcarea tuturor dispozitivelor Apple cu un singur cablu şi un singur adaptor de priză. Mai mult şi mai important pentru utilizatori, ar asigura compatibilitate cu toate accesoriile Type-C dezvoltate pentru alte dispozitive de pe piaţă.

În cele din urmă, notch-ul ar putea fi considerabil micşorat, lucru necesar pentru integrarea senzorului True Depth în partea de sus a ecranului, ceea ce ar permite deblocarea facială prin intermediul Face ID. Având în vedere că în toamnă se împlinesc doi ani de la debutul tehnologiei, Apple a avut timp să micşoreze componentele pentru a reduce dimensiunile decupajului.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: