image
Sursa foto: iz.ru

Președintele Ucrainei: Parlamentul va examina legea prin care se va anula imunitatea deputaților

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că una din primele priorități ale noului parlament trebuie să fie examinarea unei legi care să anuleze imunitatea deputaților, fiindcă această imunitate este generatoare de corupție.

Șeful statului ucrainean a mai adăugat că din punctul lui de vedere, viitorul prim-ministru ar trebui să fie un specialist în economie care și-a dovedit profesionalismul și care nu a mai fost implicat în politică până acum

Ministerul de Interne de la Kiev a declarat că au fost înregistrate până la prânz 382 de încălcări ale legii electorale, scrie romania.europalibera.org.

Sondajele de opinie arată că noul partid creat de Zelenski, Servitorul Poporului, ar putea atinge 50% din opțiunile exprimate duminică,dar că acest lucru nu asigură automat majoritatea acestei formațiuni în parlamentul unicameral al Ucrainei.

Zelenski a declanșat procesul alegerilor anticipate pe 21 mai, când a dizolvat Parlamentul. Scrutinul era programat iniţial pentru data de 27 octombrie.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: