image
Sursa foto: The Sun

Mourinho scapă de închisoare! Acord între lusitan şi autorităţile din Spania

Antrenorul Jose Mourihno a ajuns la o înţelegere cu procuratura spaniolă pentru a evita o condamnare la închisoare pentru fraudă fiscală. Pentru a stinge acest caz, tehnicianul echipei Manchester United a acceptat să plătească o amendă de 800.000 de euro, informează El Mundo.

Mourinho, care s-a recunoscut vinovat de două delicte fiscale, risca să fie condamnat la un an de închisoare, însă acordul încheiat va stinge litigiul cu autorităţile spaniole.

Portughezul este aczuat că a prejudiciat fiscul spaniol cu suma de 3,3 milioane de euro, în perioada în care a pregătit formaţia Real Madrid.

Departamentul Infracţiuni economice al procuraturii din Madrid a depus, vara trecută, o plângere în justiţie împotriva antrenorului Jose Mourinho, pe care îl acuză că s-a sustras de la plata impozitului pe venit, păgubind fiscul spaniol cu suma de 3,3 milioane de euro.

Suma totală fraudată este de 3.304.670 euro, din care 1.611.537 euro în 2011 şi 1.693.133 euro în 2012.

Potrivit procurorilor, Mourinho s-a folosit de o structură de societăţi ale căror date de înfiinţare nu au putut fi stabilite, dar despre care se ştie că sunt anterioare datei de 17 septembrie 2014, cu obiectivul de a ascunde venituri din cedarea drepturilor sale de imagine.

Mourinho a semnat, la 31 martie 2010, cu gruparea Real Madrid un contract de muncă şi şi-a stabilit reşedinţa în capitala Spaniei, dobândind statutul de rezident fiscal în această ţară. El nu a trecut în declaraţiile fiscale aferente anilor 2011 şi 2012 veniturile obţinute din cedarea drepturilor sale de imagine, iar acuzarea consideră că portughezul a făcut acest lucru cu scopul de a obţine un beneficiu ilegal.

În iulie 2014, autorităţile spaniole l-au informat pe Mourinho că îi vor fi investigate declaraţiile de venit pentru perioada 2010-2012 şi cea de non-rezident, din 2013. Un an mai târziu, în iulie 2015, Mourinho a recunoscut că nu a trecut în declaraţiile de venit sumele obţinute din cedarea drepturilor de imagine. După această primă investigaţie, Jose Mourinho a plătit aproximativ 4,4 milioane de euro, incluzând suma fraudată, dobânzi şi penalităţi.

Cazul a fost redeschis în urmă cu un an, după dezvăluirile publicate de Football Leaks, care au adus noi informaţii privind veniturile lui Mourinho.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: