image
Sursa foto: hepta

SUA ar putea intra în război cu China în 15 ani; Previziunea sumbră a unui general american

Un război al Statelor Unite cu China este prevăzut a avea loc în următorii 15 ani, susține fostul comandant al Armatei americane în Europa, acum expert în securitate. Locotenentul-general Ben Hodges susține că aliații europeni ai SUA trebuie să se preocupe mai mult cum să se apere împotriva agresivității Rusiei, pentru că SUA își va muta centrul de interes în Oceanul Pacific.

Acesta a declarat că: „SUA au nevoie de un pilon de securitate foarte solid în Europa. Cred că în 15 ani nu este inevitabil- dar sunt șanse foarte mari să fie în război cu China”la Forumul de Securitate de la Varșovia, arată metro.co.uk, citat de libertatea.ro.

Generalul Hodges a fost comandantul armatei americane în Europa până anul trecut, iar în prezent a trecut în rezervă. Cu toate acestea, prezența americanilor în NATO va rămâne un concept de nezdruncinat, spune generalul, chiar dacă președintele Donald Trump a pus la îndoială în unele situații eficiența alianței.

Primele semne ale posibilului război a fost recentul conflict în Marea Chinei de Sud între un distrugător american și o navă de război chinezească. Prin aspectele care deranjează administrația americană se numără și constantul furt de tehnologie al chinezilor dar și controlul din ce în ce mai mare al acestora asupra infrastructurii, prin investiții în Africa și Europa. Numai în Europa, mai bine de 10% din porturi sunt deținute de China, a mai spus generalul Hodges.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: