image
Sursa foto: uefa.com

Manchester City și Manchester United, interdicție în Champions League: UEFA a comunicat oficial decizia

4 din cele 8 echipe calificate în sferturile Champions League sunt din Anglia. Manchester United, Manchester City, Liverpool și Tottenham sunt cluburile din Premier League care-și vor afla vineri adversarele din cea mai puternică competiție intercluburi de pe continent.

Faptul că două echipe din Manchester au mers mai departe, le dă peste cap calculele celor de la UEFA, care au anunțat deja măsurile pe care le va lua în acest context. Manchester United și Manchester City nu vor putea juca partidele din sferuri, pe teren propriu, în aceeași săptămână.

"Potrivit deciziei luate de autoritățile locale, Manchester City sau Manchester United nu vor putea juca pe teren propriu în prima seară, ori în seri consecutive în sferturile competiției", notează UEFA într-un comunicat de presă.

Potrivit UEFA, dacă în urma tragerii la sorți, cele două echipe vor pica să joace pe teren propriu în prima manșă, Manchester City va avea prioritate. Echipa lui Pep Guardiola va juca în tur acasă, iar United în deplasare, asta grație poziției din clasament, din sezonul trecut. În plus, aceeași regulă ar urma să se aplice dacă ambele echipe vor merge în semifinale.

În sezonul precedent, Manchester City a ieșit campioană, în timp ce Manchester United a încheiat pe locul 5.

În optimile UEFA Champions League, Manchester United a obținut o calificare dramatică în fața lui PSG, în timp ce Manchester City a zdrobit Schalke cu scorul de 10-2 la general.

Noutăţile partenerilor

comentarii: