image
Sursa foto: sanatateinfo.md

O femeie din Anenii Noi a murit la trei zile după ce a născut, din cauza complicațiilor cauzate de gripă

O femeie de 34 de ani, din Anenii Noi a murit la trei zile după ce a născut prin cezariană din cauza complicațiilor provocate de gripă.

Femeia se afla în a 31 săptămână de sarcină, a ajuns în seara de 15 ianuarie la IMC cu insuficiență respiratorie acută, având semne clinice compatibile cu infecțiile respiratorii acute.

„Pe 15 ianuarie i s-a recoltat material biologic, iar a doua zi rezultatul investigațiilor a fost pozitiv. A fost diagnosticată cu A(H1N1)”, a comunicat Ștefan Gheorghiță, șeful secției supraveghere epidemiologică a gripei și infecțiilor respiratorii, din cadrul ANSP pentru sanatateinfo.md.

Din păcate starea pacientei se înrăutățea, iar medicii trebuiau să ia o decizie promptă. Astfel, deși nu avea termenul de sarcină, medicii au hotărât să apeleze la cezariană pentru a salva copilul.

A doua zi aceasta a fost internată de urgență la Spitalul Clinic Republican, iar pe 19 ianuarie a murit. Nou-născutul este în continuare la Institutul Mamei şi Copilului, iar starea lui este satisfăcătoare.

Până acum s-au înregistrat 271 de cazuri de gripă, dintre care 135 doar săptămâna trecută.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: